Silver Hawk BR

kr239,900.00

Silver Hawk BR är en sportig och modern familjebåt där hela familjen får plats bakom den skyddande vindrutan. Det kommer också att finnas gott om benutrymme för både passagerare och förare. Båten kommer att passa bra till familjeutflykter, vattensport, och självklart fiske.

Kategorier: , Etiketter: ,

Beskrivning

Silver Hawk BR är en sportig och modern familjebåt där hela familjen får plats bakom den skyddande vindrutan. Det kommer också att finnas gott om benutrymme för både passagerare och förare. Vare sig det gäller familjeutflykter, vattensport, eller fiske så för sig båten mycket bra tack vare sitt fina skrov. Den nya designen för 2019 påminner om 2018 års Silver Fox BR som blev en stor succé. Silver Hawk har varit Silver en av Silvers absolut populäraste modeller.

Formgivningen av skrovet har till stor del influerats av Silver Y-modellprogrammets största och minsta modeller, Eagle BR och Fox BR/Avant, som lanserades år 2016 och 2018. Till utseendet är skrovets linjer moderna och sportiga, och det går mjukt i sjön samtidigt som det klyver vågorna väl. Skrovets uppbyggnad följer Silvers välkända AluFibre™-konstruktion, där skrovets vridstyvhet ges av de förstärkande svetsade korslagda profilerna (spanten) i aluminiumskrovet. Skrovsidorna är helt slutna skumfyllda pontoner av sandwichkonstruktion som ger båten flytkraft men även en tyst gång och pontonerna är fyllda med ett polyuretanskum som inte tar åt sig vatten, Glasfiberinteriören står för estetik och praktiska egenskaper. Interiören består av en enda hel enhet utan skavar vilket gör den enkel att hålla ren men även att skrovljud dämpas effektivt. Tack vare denna unika konstruktion är nya Hawk, liksom resten av Silver Y-modellerna, i praktiken helt osänkbar. Båten är ytterst sjöduglig, lätthanterlig och smidig, och likt resten av Silver-båtarna är dess köregenskaper utomordentligt goda.

Utseendemässigt har Hawk genomgått stora synliga förändringar. Förutom skrovets profil är vindrutornas design den förändring som syns mest, eftersom hela vindrutans konstruktion har förändrats totalt jämfört med föregångaren. Vindruteprofilen är snarlik nya Fox BR, dvs. den har inga vindruteramar. Den nya vindrutan ger bra skydd och styr effektivt bort vind och vattenstänk från sittbrunnen. Mellan de två rymliga styrpulpeterna sitter det som standard en tvådelad dörr som förbättrar vindskyddet ytterligare. I pulpeterna finns det gott om förvaringsutrymme för småsaker. På instrumentpanelen fabriksmonteras en 9” Raymarine Axiom plotter som standard.

Även akterbänkens konstruktion följer samma designspråk som i Fox-modellerna. Hela akterbänken, inklusive arm- och ryggstöd, kan öppnas och inuti finns ett stort tredelat förvaringsutrymme för packning och utrustning. Under akterbänken förvaras även akterkapellet (tillbehör) då det inte används. Både föraren och samtliga passagerare har gott om benutrymme. På sidorna om motorbrunnen finns två förvaringsboxar för tampar och ankare. Vid mittgången i den främre sittbrunnen är det extra sittplatser och under dem finns det stora förvaringsutrymmen. Tamparna till fören förvaras enkelt i det från sidan öppna stuvutrymmet där luften kan cirkulera och torka blöta tampar. För trygghetskänslan vid i- och urstigning svarar de stadiga grabbräckena.

Nya Hawk BR, som primärt säljs i paket med en 100-hästkrafters utombordare, har en 115 liters integrerad bränsletank.

Kontakta oss

Vill du ha en offert eller har du kanske bara några frågor? Välkommen att höra av dig till oss vad det än gäller 🙂

Teknisk data

Längd 570 cm
Bredd 213 cm
Vikt 675 kg
Antal personer 7
Motor 60-115 hk
Max. rekommenderad vikt på motorn 208 kg
Estimerad max. hastighet med två passagerare 40 kn
Godkännande CE/C
Bottenvinkel 17,5°

Standardutrustning 2022

Badplattformar
Badstege
Dörr mellan styrpulpeterna
Eluttag
Fast bränsletank 115 l
Givarstativ + stativets glidskena
Grabbräcken främre sittbrunn, HST
Helbred akterbänk med stort förvaringsutrymme inuti
Hydraulisk styrning
Kapellförvaring
Konstruktion enligt CE-normer och självlänsande öppna ytor
Lighthouse-sjökort (ett valfritt land, nedladdas)
Låda för förtöjningslinor i fören
Länspump, elektrisk automatisk
Mugghållare
Mångsidiga förvaringsutrymmen
Navigationsljus
NMEA-nätverk
Offshore-komfortstolar 2 st.
Raymarine Axiom+ 9 RV -kartplotter + CPT-S -givare
Separata lådor för förtöjningslinor på badplattformarna
Skumsläckare
Stävögla på framdäck (Klass 3 godkänd)
Trailerkrok i fören och aktern
Trolling Control (för Honda-utombordare)
Vindruta: framruta av härdat glas, sidorutor av akryl

Priser & tillbehör 2022

Hawk BR & Honda BF80LRTU Ordinarie pris: 369 800 Kampanjpris: 358 400
Hawk BR & Honda BF100LRTU Ordinarie pris: 379 800 Kampanjpris: 364 400

 

Media