Silver Shark BRX

kr399,900.00

Silver Shark BRX har ett stryktåligt och mjuktgående skrov av marinaluminium. Även BRX-modellens innersidor, durk, förvaringslådor, akterbänk och räcken är av aluminium. Förens mittpassage kan täckas med en skild aluminiumskiva (tillbehör), varmed fören passar bra för spöfiske. Akterbänken tillsammans med två klaffbänkar av aluminium bildar en bred enhetlig kastyta akteröver. Trolling Control, hydraulisk styrning och en Raymarine Axiom -kartplotter ingår i paketet.

Shark BRX lämpar sig speciellt för båtåkare och fritidsfiskare som värderar mångsidighet, hållbarhet och lättskötthet. Aluminiumdurken gör Shark BRX väldigt stryktålig och bekymmersfri att använda. Prestandan är som bekant väldigt god, och tyst gång är en given egenskap.

Kategorier: , Etiketter: ,

Beskrivning

Det mjuktgående, vridstyva Shark BR-aluminiumskrovet står som bas för denna nya Shark BRX-modell i helaluminium. Förutom skrovet är även innersidorna, durken, förvaringslådorna, akterbänken och klaffbänkarna i aktern av marinaluminium. BRX-modellen har även utrustats med rejäla 30 mm tjocka aluminiumräcken. Av ergonomiska skäl är styrpulpeterna delvis utav glasfiber.

På Silver Shark BRX är den stora främre durken är designad för att även fungera bra för spöfiske. Mittgången, som gör ombordstigning från fören lättare och tryggare, kan enkelt täckas av en fristående aluminiumskiva. Således kan hela fören utnyttjas som ett kastdäck för fiske. På aluminiumskivan kan också monteras en kaststol för spöfiske (tillbehör). Förens två sittbänkar har gott om förvaringsutrymme inuti och en dynsats för bänkarna kan köpas som tillbehör. Bakom de två styrpulpeterna finns förutom två fristående, fullt vadderade båtsäten även en fast monterad akterbänk av aluminium. På vardera sida om akterbänken har ett uppfällbart aluminium klaffsäte monterats, och tillsammans med akterbänken och badplattformarna utgör dessa en bred enhetlig yta i aktern. Klaffsätena är enkla att vika undan då fiskefångsten dragits upp och enkla att fälla upp under själv fisket eller ifall mer sittplats behövs.

Tester gjordes av oss på Borås Marin under 2023 med Mercury F115 Pro xs som är en perfekt motor för båten.

Standardutrustning på Silver Shark BRX

Både förare och kartläsare sitter i bekväma helstoppade båtsäten. Styrpulpeternas vindrutor är utav äkta glas, vilket möjliggör installation av vindrutetorkare. Den tvådelade dörren mellan styrpulpeterna ingår självklart i paketpriset, liksom även akterns två klaffbänkar och både akterbänkens och klaffbänkarnas sittdynor samt ryggstöd.

Inte nog med det, till standardpaketet hör även en 9 tums Raymarine Axiom -kartplotter (årsmodell 2018-), som inkluderar ekolod och NMEA2000-nätverk. Multifunktionsdisplayen stöder de allmänna kartformaten C-Map, Navionics och Lighthouse, och den har även inbyggd WiFi-kontakt och Bluetooth-funktion. Du kan alltså ytterst enkelt uppdatera skärmen med de nyaste programuppdateringarna och kartorna. Tack vare NMEA2000-nätverket diskuterar skärmen problemfritt med din Honda-utombordare och den hjälper dig även hitta det mest ekonomiska körsättet i och med Honda ECOmo -motordatan. Skärmvisningen är väldigt enkelt att anpassa till det egna användningssyftet, så att du ser just den motordata du själv anser viktigast.  Båten har även Trolling Control-hastighetsjusteringsfunktion för fiske och hydraulisk styrning. Som tillbehör fås bl.a. akterkapell, förens aluminium mellanskiva och en fisksump med rengöringsslang.

SILVERS HEMSIDA

TEST AV HAMNEN.SE

Kontakta oss

Vill du ha en offert eller har du kanske bara några frågor? Välkommen att höra av dig till oss vad det än gäller 🙂

Teknisk data

Längd 585 cm
Bredd 224 cm
Vikt 780 kg
Antal personer 7
Motor 80-135 hk
Godkännande C
Akterspegelns höjd 630 mm
Självlänsande √
Osänkbar √
Skrov EN-AW 5754/5083
SittlådorEN-AW 5754/5083
Styrpulpet Glasfiber
Räcken Aluminium
Flytmaterial Polyurethane
Däck EN-AW 5754/5083
Vindruta Glas
Bränsletank 130 l

Standardutrustning

Aluminiumdurk
Badplattformar
Badstege
Bränslefilter
Dörr mellan styrpulpeterna
Elektrisk länspump
Eluttag
Fast bränsletank 130 liter
Förvaringsfack med lock, BB-pulpet
Givarstativ + stativets glidskena
Hydraulisk styrning
Klaffbänkar i aktern, alum. 2 st.
Konstruktion enligt CE-normer och självlänsande öppna ytor
Lighthouse-sjökort (ett valfritt land, nedladdas)
Lådor för ankare/förtöjningslinor i fören och aktern
Mugghållare
Navigationsljus
NMEA-nätverk
Offshore-komfortstolar 2 st.
Raymarine Axiom+ 9 RV -kartplotter + CPT-S -givare
Sidoräcken (i fören och aktern), alum. Ø 30 mm
Skumsläckare
Stävögla på framdäck (Klass 3 godkänd)
Trailerkrok i fören och aktern
Vattenskidbåge, integrerad i mittersta akterbänkens ryggstöd

Paketpriser & tillbehör 2024

Shark BRX & Mercury F115 EXLPT EFI ProXS Ordinarie pris: 552500:- Paketpris: 532 500:-

Båten är utrustad med fiskedäck och fäste för frontmonterad elmotor i paketpriset.

Shark BRX & Honda BF135XRU Ord.pris: 553800:.  Paketpris: 546800:-

BMM Fishing Edition

Minnkota Terrova 80lbs 24V  BT IP 60, snabbfäste, förbrukningsmaterial, kastdäck fören, 2st 75ah förbrukningsbatterier, Lowrance elite FS 9, professionell montering.