Terhi 390

kr26,900.00

”Några av de största fördelarna med Terhi 390 är dess otroligt lätta roddegenskaper och goda kursstabilitet.” – Gustaf på BMM

Terhi 390 har fler platser för förvaring än sin föregångare. Under akterbänken finns en förvaringsplats, som med hjälp av tvärskott (täckplatta) av plexiglas fram- och baktill ger ett låsbart förvaringsutrymme. Täckplattorna är tillbehör och inkluderas således inte i båtens standardpris. Det finns också två öppna förvaringsfack på varsin sida om motorbrunnen i aktern, där det är praktiskt att stuva exempelvis förtöjningstampar eller ankare. I fören, under främre toften, finns ett rejält förvaringsutrymme med en täckplatta framtill. Täckplattan till främre toften ingår som standard.

Kategorier: , ,

Beskrivning

Ett nytt tillbehör som tills vidare endast finns att få till nya Terhi 390, är en praktisk och rymlig, rotationsgjuten förvaringslåda, vilken placeras som mittbänk i stället för standardbänken i fanér. Sitt-/förvaringslådan är avtagbar, låsbar och kan även rymma ett standardbatteri på 110 Ah (utan Terhis batterilåda) förutom övrig packning. Mugghållare samt ett förvaringsfack på lådans yta ser till att vattenflaska och telefon finns snabbt till hands. Den nya sittlådan har också ett dräneringsrör för regnvatten. Både den nya sitt-/förvaringslådan och den i standardpriset inkluderade mittbänken av plywood, kan monteras i tre olika lägen, varav de kan låsas på plats i mittersta läget. På standardbänken i plywood kan som vanligt monteras även en solpanel, ifall att konsumenten valt en eldriven utombordare och vill ha möjligheten att ladda utombordarens batteri med hjälp av solenergi.

Användningen av elektronik i båtar ökar, både för fiske och i samband med den ökande användningen av elektriska utombordare. Därför finns det också ett flertal alternativ för var batteriet och dess låda kan placeras i båten. I nya Terhi 390 kan Terhi-batterilådan placeras på fyra olika ställen – under främre toften, under mittbänken, under akterbänken eller mellan akterbänken och akterspegeln. En kabelkanal går från mittbänken till akterbänken, vilket gör att batteriet också kan placeras under mittbänken. Utan batterilådan kan batteriet även placeras inuti den nya sitt-/förvaringslådan (tillbehör) som ersätter mittbänken i plywood. Båten kan med hjälp av ett separat fäste (tillbehör) utrustas med en hjälpmotor i fören, och i och med att batterilådan kan placeras inuti främre toften, är hjälpmotorns montering enklare än tidigare. Terhi 390 kan förses med antingen ett eTerhi 390-utrustningspaket för Torqeedos eldrivna utombordare eller med ett Solar-utrustningspaket för en eldriven utombordare som kräver externt, fristående batteri. Några av de största fördelarna med Terhi 390 är dess otroligt lätta roddegenskaper och goda kursstabilitet. Vi har också uppmärksammat ergonomin vid rodd – båten kan ros från antingen mittbänken eller främre toften, och på båtens durk finns fotstöd för roddare av olika längd. Den flyttbara mittbänken hjälper också till att hitta en bekväm roddposition. Det finns också praktiska urtag för årornas blad i övre kanten av akterspegeln, vilket gör det enkelt att lyfta upp årorna i viloläge när du tar en paus från roendet. Andra förbättringar är en praktisk dragstång i fören (tillbehör) som gör det lättare att dra upp båten på land. Detta tillbehör är värt att sälja till konsumenterna, särskilt om båten förvaras uppdragen på strand t.ex. vid sommarstugan. Båtens skrovsidor är något högre än hos dess föregångare, så säkerheten är även ett bra försäljningsargument att lyfta fram vid diskussion med potentiella konsumenter. Sidoräcken kan även väljas ur tillbehörslistan för att göra tryggheten ombord ännu bättre. Terhi 390 är naturligtvis också regnvattendränerande. Som tillbehör kan man köpa ett galler för skrovbottnens genomföring, vilket effektivt förhindrar att dräneringsröret blockeras. Det finns också ett dräneringsutlopp på akterspegeln för att se till att regnvatten dräneras från båten när den står förvarad uppdragen på stranden. Terhi 390 kommer att tillverkas i tre olika färger: vit(standard), grön (beställningsfärg) och Terhi-orange(beställningsfärg. Interiörens färg är i alla varianter vit.

Teknisk data

Längd: 3,8 m
Bredd: 1,5 m
Vikt:100 kg
Max. motorrekommendation: 6 hk
Antal personer: 4st
Konstruktionskategori: D
Högsta rekommenderade motorvikt: 27 kg
Höjd akterspegel: Kort

Tillbehör & utrustning 2023

Båtspecifika tillbehör:
• Hajfena främre räck, polerad 739031-TER
• Dragstång 739032-TER
• Skottskivor/täckplattor för akterbänken (2 st) 739221-TER
• Galler/bladfilter för bottnens genomföring 739033-TER
• Dynsats (förens bänk, mitt- och akterbänk) 739035-TER
• Hamnkapell (förens hajfena taget i beaktande) 739034-TER
• Fäste för främre hjälpmotor 739036-TER
• Sitt-/förvaringslåda isf mittbänken (ny) 700039-TER
• eTerhi-installationspaket (för eftermontering) 390
• Solar-installationspaket (för eftermontering) 390
• Installationsplatta för batterihölje
Tillbehör som är gemensamma med andra Terhi-båtar:
• Sidoräcken, polerade (385/400/440/390) 7407110-TER
• Terhi-förvaringslåda för räcke 69100-TER
• Terhi-förvaringslåda med glidskenor 691001-TER
• Fiskespöhållare polerad/700600-TER, grå/70060-TER
• Mugghållare till årtullen, grå 70112-TER
• Teleskoppaddel 100-157 cm, vit 7600-TER
• Köllist 385/390, formskuren 700474-TER
• Batterilåda, låg modell (19x27x20 cm) 74514-TER
• Batterilåda, låg (20x41x20 cm) 75104-TER

Priser & tillbehör 2023

Rekommenderad trailer

  • Fogelsta 150600 UB