Mercury F40 ELPT EFI (4 cyl)

Det ursprungliga priset var: kr70,748.00.Det nuvarande priset är: kr64,995.00.

Mercury F40(4-cyl), F50 och F60 är en imponerande serie av 4-cylindriga båtmotorer som erbjuder enastående prestanda och pålitlighet. Dessa motorer har en hög cylindervolym, vilket ger dem kraften att ta sig fram på vattnet med lätthet. Trots sin kraft levererar de en tyst gång, vilket gör din båttur till en njutbar och fridfull upplevelse. Deras lätta vikt gör dem enkla att manövrera och bränsleeffektiva, tack vare elektronisk bränsleinsprutning. Det bästa av allt är deras exceptionella driftsäkerhet, vilket gör dem till ett pålitligt val för alla båtentusiaster. Mercury F40, F50 och F60 är helt enkelt utmärkta motoralternativ för din båt.

Artikelnr: mercury-f15 Kategori:

Beskrivning

Smidig och stark drift.

En kompakt design med enkel överliggande kam och lång slaglängd ger Mercurys FourStroke-utombordare med 40–60 hk mer vridmoment vid låga varvtal för utmärkt acceleration, även när man drar en tung last.

Den höga slagvolymen, lång slaglängd, fyrcylindrig, ger enkelliggande kamaxel optimal effekt och en mjuk gång med Command Thrust-modellerna.

Stor rorkult.

Den centermonterade stora rorkulten som tillval ger optimal kontroll. Ett längre rorkultshandtag utrustat med en ”Power Trim”-knapp, växelspaken nära till hands, och ett digitalt reglage som tillval, för finjustering av motorvarvtalet ned till 700 varv, i steg om 10 varv.

Direktstart vid nyckelvridning/bränsleeffektivitet.

Mercurys elektroniska bränsleinsprutning (EFI) ger pålitliga och direkta starter vid nyckelvridning, förbättrad bränsleeffektivitet, omedelbar gasrespons samt skyddar mot problem med bränsle av låg kvalitet.

Elektrisk support.

En generator på 18 ampere med hög uteffekt håller batterierna laddade och fiskeelektroniken igång.

Ytterligare information

Modeller

F40 ELPT 4CYL

Teknisk data

Hk/kW 40 / 30
Motortyp Rak 4-cylindrig
Slagvolym (kubiktum/kubikcentimeter) 60.8 / 995
Varvtal vid full gas 5500-6000
Bränsleinduktionssystem 2 ventiler per cylinder, enkel överliggande kamaxel (SOHC)
Växelströmsgenerator ampere/Watt 18 ampere/226 watt
Rekommenderat bränsle 87 % oktan/upp till 10 % etanol
Rekommenderad olja Mercury FourStroke-olja 25W40
Varningssystem för motorskydd SmartCraft motorskydd
Kompatibel med SmartCraft digital teknologi Ja