Publicerad den

Mercury Repowering – Byt ut din gamla motor

“Bränslekostnaden sjönk nästan 70% i jämfört med min gamla 2-takt”

— Nöjd och glad kund visar upp sin nya Mercury F115 CT monterad av oss på Borås Marin

Att byta din äldre motor är inte bara ett sätt att förhöja ditt nöje på sjön, utan gör också gott för miljön. Du märker en mycket stor skillnad på bränsleförbrukningen med dagens moderna 4-taktsutombordare. Många av våra kunder är dessutom trötta på sina gamla, trötta, rykiga 2-taktare. Vid en repowering av båten får man en motor som är tystgåeende, mer pålitlig och dessutom en båt som går betydligt mer miljövänligt. Idag så införs det också löpande förbud mot 2-takare i sjöar runt omkring i Sverige.

Vid utbyte får du dessutom 5-års garanti om service sköts vid varje höst. Detta är en extra säkerhet för dig som kund.

Fördelar med Mercurys F80/100/115 och uppåt

Bränslekostnaden

Vid köp av en ny Mercury utbordsmotor så kan du räkna med att bränslekostaden sjunker rejält i jämfört med din gamla motor.

Active trim

Det innovativa och intuitiva Active Trim-systemet från Mercury Marine minskar bränsleförbrukningen och gör båtlivet enklare och roligare genom sin omedelbara och enkla automatiska trim.

VesselView Mobile

VesselView Mobile ansluter din motor och din mobila enhet trådlöst, och ger dig en unik insikt och detaljerad information om din Mercury-motor.

Montering av Mercury F100 ELPT EFI

Ytterligare en kund med en styrpulpet inne för RePowering – En Mercury F100 monteras
Nytt reglage monterat
Active Trim – Snyggt monterat på instrumentbrädan.

Fördelar med Mercury F30 EFI/CT

Kompakta men kraftfulla. Mercury F 30 hk FourStroke-utombordsmotorn har extra slagvolym och riktigt bra vridmoment vid låga varvtal, vilket sätter din båt i plan på ett effektivt & smart sätt.

Här syns en video från en utav de repoweringar som vi gjort under sommaren. En äldre HT båt har fått en ny Mercury F30 HD/CT på akterspegeln. Tystare, effektivare, och starkare 30 hk motor finns inte på marknaden.

SmartCraft

Med din nya Mercury F30HD/CT får du dessutom Mercury SmartCraft. Då får du in all motordata på instrumentbrädan. Data som antal driftstimmar, felkoder, batterispänning och så vidare.


Hör av dig till oss om du är intresserad av att byta ut din gamla motor till en ny Mercury eller Honda-motor. Vi hjälper dig från start till mål. Hör gärna av dig till oss om du har några frågor!

Vill du ha en offert eller har du kanske bara några frågor? Välkommen att höra av dig till oss vad det än gäller 🙂