MINN KOTA LANSERAR NYA ELMOTORER

Sedan 1934 har Minn Kota varit kända för att utveckla innovativa produkter som hjälper båtägare och sportfiskare att utforska nya vatten, komma längre och fånga mer fisk. Dessa trollingmotorer har nu blivit ännu bättre med en komplett uppdatering av Minn Kotas frontmonterade elmotorer och introduktionen av den helt nya QUEST-teknologin.

Minn Kotas elmotorer levererar alltid när du behöver det.

Nya funktioner för samtliga uppdaterade motorer:

   • Uppgraderad GPS-styrning inklusive Drift-läge för att låta användaren spendera mer tid för fiske och mindre tid på manövrering.
   • Drift-läge: kompenserar för strömmar och vind genom att automatiskt justera hastighet och riktning för att hålla båten i en korrekt drift mot djupkurva eller strandlinje.
   • Förbättrad Follow-the-Contour-funktionalitet: möjliggör bättre integration med LakeMaster och CoastMaster för att hålla önskad kurs.
   • Dodge-läge: tillåter användaren att snabbt lämna en rutt eller annat automatiserat läge för att manuellt styra runt hinder eller andra objekt och sedan återuppta navigeringen utan att återstarta rutten.
 • I-Pilot & i-Pilot Link blir ett. Alla nya motorer har uppdaterad GPS och kan nu anslutas till nätverkskompatibla Humminbird-enheter via One-Boat Network. Alla motorer levereras inklusive nödvändigt kablage för anslutning av elmotorn till One-Boat Network.
 • En app för allt – One-Boat Network App kan styra allt på båten från den nya Minn Kota motorn och Talon samt Raptor grundvattenankare till Humminbird-enheter.
 • Ny fjärrkontroll med fyra programmerbara One-Boat Network- knappar med funktionalitet som att styra Talon eller Raptor grundvattenankare, markera en waypoint eller aktivera autopilot.
 • Förbättrat inbyggt 2D-ekolod med Dual Spectrum CHIRP lägger till Humminbirds oöverträffade ekolodsprestanda på utvalda Minn Kota-motorer.

Drift-läge:
Kompenserar för strömmar och vind genom att automatiskt justera hastighet och riktning för att hålla båten i en korrekt drift mot djupkurva eller strandlinje.

Förbättrad Follow-the-Contour-funktionalitet
Möjliggör bättre integration med LakeMaster och CoastMaster för att hålla önskad kurs

Dodge-läge
Tillåter användaren att snabbt lämna en rutt eller annat automatiserat läge för att manuellt styra runt hinder eller andra objekt och sedan återuppta navigeringen utan att återstarta rutten.

Minn Kota QUEST teknologin:

QUEST motorerna liknar till utseendet några av Minn Kotas mest populära och pålitliga modeller, men under ytan har de blivit omkonstruerade från grunden för att klara av de tuffaste påfrestningarna och marina miljöerna. QUEST-motorerna är utrustade med en nyutvecklad borstlös motor med 24/36 Volts kapacitet, ett kolfiberförstärkt riggrör (72” och längre) samt ytterligare förstärkta fästen. Med 30% längre driftstid och upp till 50% mer vridmoment* är dessa motorer byggda för de mest krävande användarna i de mest krävande förhållanden.

Minn Kota Ultrex, Ulterra, Instinct, Terrova och Riptide Terrova-motorer kommer nu alla att finnas tillgängliga med QUEST-teknologi. Med rigglängder på upp till 100 tum (254 cm) är Riptide Terrova- och Instinct QUEST-motorerna tillgängliga för större båtar än någonsin tidigare. Med förbättrade och uppgraderade komponenter från grunden är motorerna byggda för att klara av otrolig påfrestning i de mest krävande av miljöer. QUEST-motorer inkluderar en uppgraderad liftassist för enkel upp och nedfällning (Ultrex Quest), kolfiberförstärkt riggrör i längderna 72, 87 och 100 tum, Auto Park för att automatiskt rotera motorn vid uppfällning, nya propellrar för att skära igenom tung vegetation samtidigt som maximal effekt bibehålls och färre rörliga delar för att förhindra onödigt slitage och öka motorernas redan långa livslängd.

Unika Minn Kota Quest funktioner:

  • 24/36 Volts borstlös motor med upp till 30% längre driftstid och 50% mer vridmoment*
  • Upp till 30% längre driftstid på en enda laddning ger användaren mer tid på vattnet
  • Upp till 50% mer vridmoment ger mer precis kontroll i vind och vågor samt förmågan att effektivt skaka av sig vegetation.
 • Nykonstruerad och uppgraderad infästning och bas för att klara av den extra kraften och vridmomentet från den uppdaterade motorn.
 • Kolfiberförstärkt riggrör för förbättrad hållbarhet samtidigt som flexibiliteten som återfinns hos Minn Kotas kompositör bibehålls för komfort och för att motverka onödigt slitage på båten.
 • Uppdaterade propellrar som maximerar prestanda och effektivitet genom hela varvtalsområdet.
 • Nyutvecklad lift-assist för att enkelt sänka ner och lyfta upp motorn ur vattnet (Ultrex Quest).
 • Battery Monitoring System i realtid som låter användaren se tiden tills batteriet är tomt vid en given hastighetsinställning och uppmanar att aktivera strömsparande eco-läge när batterierna når 20% kapacitet.
 • Ingen effektförlust: konstant kraft under hela dagen utan att motorns prestanda minskar när batteriets spänning sjunker under en fiskedag.
 • QUEST versioner finns tillgängligt för Ultrex, Ulterra, Instinct (Tidigare Riptide Ulterra), Terrova och Riptide Terrova.
 • Inbyggd headingsensor, ingen separat headingsensor behöver monteras.

*Jämfört med 24 volts borstad motor körd på full effekt.