Publicerad den

Uttern – En premiumbåt

Om Uttern

Uttern är ett båtfabrikat vi alla förknippar med kvalitet, trygghet och tradition. Genom att att båten är bygg med högsta möjliga kvalitet och omsorg kan du vara säker på att din Utternbåt tar dig dit du vill när du är ute på sjön eller havet.

Det som kännetecknar utterns båtar är den rejäla designen, som är speciellt framtagen för våra nordiska förhållanden. De höga friborden som ger en säker känsla även i högre farter och med barnen i båten. En stabil gång i grov sjö och med låg planingströskel. Även ner på de mindre modellerna är dessa egenskaper ett faktum, något som få andra konkurrenter i branschen kan mäta sig med.

Uttern kan också stolt visa upp ett mycket brett modellsortiment. Allt ifrån Utterns största modell; D77, ner till S45 som är en perfekt instegsbåt för de som är nya i båtbranchen.

Man kan dela upp Utterns båtar i 4 segment: Daycruisers (D), Bowriders (T) och Styrpulpeter (S). Daycruisers är båtar som har möjlighet till övernattning och där det ofta finns ett litet kök. Är man bara ute över dagen så kan man använda det utrymmet till förvaring.

Bowriders eller T-modellerna som Uttern kallar dem, har en sittbrunn lik D-modellerna men har en öppen för. Det betyder att det inte finns någon möjlighet till övernattning utan att det blir plats för sittplatser fram istället. Bra för de som endast ger sig ut på dagsutflykter och inte behöver ett sovutrymme. På uttern T-70 finns det dock ett litet utrymme om man skulle vilja sova över någon natt eller lägga in packning torrt.

S-modellerna är styrpulpeter, med mittpulpet på de lite större modellerna och på S-45 finns en sidopulpet där 2 personer sitter gott bakom.

Uttern X Mercury

Uttern ägs sedan 20 år tillbaka utav Brunswick marine (Mercury Marine). Därför sitter det Mercurymotorer på akterspegeln på en Utternbåt. Du kan med fördel konfigurera din Utternbåt med Mercurys egna ActiveTrim som gör trimjobbet med motorn åt dig, så att du slipper. Detta för att effektivisera planingströskeln och bränsleförbrukningen.

Letar du efter en båt som ger dig högsta möjliga säkerhet, körglädje, och premiumkänsla så är Uttern båten för dig!